25.09.2021

Kdo je pagat.si

Lastik portala sem Damijan Stankovič. Portal je nastal kot ideja za diplomsko nalogo in moj hobi.

Uvod

Zbiram le tiste podatke, ki so nujno potrebni za delovanje portala na način, kot sem si ga zamislil, da ponudim najboljšo izkušnjo igranja taroka in medsebojnega druženja.
V spletno stran ne vključujem nepotrebnih JavaScript knjižnic, pri izbiri tretjih ponudnikov (3-party) pa sem kar seda selektiven.
Dokument, ki ga pravkar berete, uporablja jasen in vsakomur razumljiv jezik, saj ni potrebe po skrivanju slabih praks v gorah besedila.

Pravila obnašanja

S prijavo se strinjate, da:

  1. boste do ostalih igralcev spoštljivi. Žaljenje se lahko kaznuje z utišanjem (onemogočenjem funkcije klepeta),
  2. ne boste igrali skupinsko. Kakršno koli dogovarjanje dveh igralcev ali gledanje kart se kaznuje s prepovedjo igranja ali znižanjem ratinga,
  3. ne boste namerno uničevali iger in namerno povzročali slabe volje. Kazen bo motivu primerna. Poleg pravil, ki se jih morate držati, pa velja še naslednji kodeks obnašanja, ki pravi :
  • ne boste priganjali igralcev, naj igrajo hitreje.
  • Igralci imajo pravico, da porabijo ves čas, ki ga nastavi ustvarjalec igre,
  • na začetku igre boste pozdravili svoje soigralce,
  • če boste komu dali nasvet glede igranja, naj bo ta razumljiv in konstruktiven.

Pridržujem si pravico do spremembe pravil in kodeksa brez predhodnega opozorila. Prav tako si po lastni presoji pridržujem pravico uporabe kaznovalnih metod tudi izven zgoraj omenjenih pravil.

Omejitev odgovornosti

Uporabnik odvezuje lastnika portala kakršne koli odgovornosti ob uničenju podatkov, nedelovanju ali nedostopnosti portala, ter kakršni koli drugi težavi ali nevšečnosti.

Politika zasebnosti

Uporabniki imajo možnost prijave z OAuth ponudnikov socialnih omrežij Google in Facebook. Ob vsaki prijavi dobimo naslednje podatke:
OAuth ID je unikatna številka vašega računa. Ta številka se hrani interno in se ne pošilja ostalim obiskovalcem,
E-poštni naslov hranim na varnem mestu in ga ne delimo s tretjimi osebami. S prijavo nam dovolite, da vaš e-naslov uporabimo za namene informiranja, vendar samo v zvezi s tarok portalom.
Ime in sliko prikažemo vsem obiskovalcem spletne strani, vendar vedno le kot odgovor na akcijo na portalu:
za celoten čas trajanja vaše tarok igre, ob uvrstitvi na lestvico najboljših 100 igralcev, če se odločite igrati na turnirju, kot del turnirske lestvice.

Za potrebe delovanja portala zbiram naslednje podatke :

  • email naslov, ki služi za prijavijo in identifikacijo uporabnika
  • Avatar – uporabnikova ikona, ki služi kot grafična predstavitev uporabnika
  • Vzdevek uporabnika, ki je prikazan v igrah in prikazu rezultatov

V kolikor uporabnik želi izbris osebnih podatkov, naj odda zahtevo za izbris na spletni naslov gdpr@pagat.si. Po prejeti vlogi bo račun za prijavo na portal onemogočen, osebni podatki pa anonimizirani.

Tarok je izrazito družabna igra, zato je naša politika zasebnosti sprejeta z najboljšim namenom spodbujanja druženja in povezovanja med igralci.
Vse podatke prikazujem v nespremenjeni obliki, brez nadaljnje obdelave. Če nam ne želite razkriti svoje identitete, si lahko ustvarite poseben račun z izmišljenimi podatki.
Edina izjema zgornjim pravilom je sodelovanje z organi pregona, vendar le ob odobrenem sodnem nalogu.